Tervetuloa Team Vantaa Juniorin blogiin!

Moi! Olemme Vantaan Voimisteluseuran valmennusjoukkue, jossa voimistelee 11 innokasta tyttöä.

Syksyllä 2012 kilpailemme 14–16-vuotiaiden mestaruussarjassa. Tervetuloa lukemaan arjestamme ja ajatuksistamme. Kuulumisiamme voit lukea myös kotisivuiltamme

http://www.vantaanvoimisteluseura.fi/joukkuevoimistelu/joukkueet/team-vantaa-junior/


torstai 22. syyskuuta 2011

Isabel syksyllä 2011: Let the Games begin!


Epäoikeudenmukaisuus. Julmuus. Sorto. Toivottomuus.

Uhma. Rakkaus. Uskollisuus. Ystävyys.

Mielivalta. Häpeä. Eriarvoisuus. Pelko.

Selviytyminen. Rohkeus. Toivo. Oikeudenmukaisuus.


Luonnonkatastrofit, kuivuus, myrskyt, tulipalot, tulvat ja ruuasta käyty raastava sota ovat nielleet Amerikan. Raunioista on syntynyt Panem, kolmetoistavyöhykkeinen maa. Sen kansalaiset ovat nousseet epätoivoiseen kapinaan hallitsijoitaan vastaan mutta hävinneet taistelun. Jotta asukkaat eivät unohtaisi, kuka voitti sodan ja kenellä on valta, Capitol järjestää vuosittain Nälkäpelin.


Nälkäpeli on tv-ohjelma, jota kaikkien Panemin kansalaisten on katsottava. Pelin osallistujat usutetaan taistelemaan säälittä keskenään: heidät jätetään luonnonvoimien ja toistensa armoille. Voittaja on se, joka selviää viimeisenä hengissä. Peli on julma ja toivoton tunnemyrsky sekä pelaajille että heidän rakkailleen.


”Rue! Olen tulossa.” Kun tulen aukiolle, Rue makaa avuttomasti maassa verkkoon takertuneena. Hän ehtii työntää kätensä verkon silmän läpi ja sanoa nimeni, ennen kuin keihäs tunkeutuu hänen ruumiiseensa.


Jokaiselta vyöhykkeeltä arvotaan Nälkäpeliin yksi tyttö ja yksi poika. Kun arpa osuu Katnissin, perheensä urhean elättäjän ja salametsästäjätytön pikkusiskoon ei Katniss epäröi hetkeäkään. Hän ilmoittautuu vapaaehtoiseksi ja ottaa kantaakseen sisarensa lähes varman kuolemantuomion.


”Prim!” Tukahtunut huuto kumpuaa kurkustani, ja lihakseni heräävät eloon. ”Prim!” Minun ei tarvitse tunkeutua väkijoukon läpi, sillä ihmiset tekevät heti tilaa, ja eteeni aukeaa esteetön reitti lavalle. Tavoitan Primin juuri kun hän aikoo nousta askelmat. Heilautan kättä ja tuuppaan hänet taakseni. ”Ilmoittaudun vapaaehtoiseksi!” minä puuskutan. ”Ilmoittaudun vapaaehtoiseksi tribuutiksi.”


Vyöhykkeen 12 poikatribuutti on leipurin poika Peeta Mellark. Katnissin ja Peetan välille kehittyy pelissä niin tiivis ystävyys, etteivät he pysty vahingoittamaan toisiaan.


”Ojenna marjoja. Haluan, että kaikki näkevät”, Peeta sanoo. Ojennan käteni, ja tummat marjat kiiltävät auringossa. Puristan Peetan kättä merkiksi, hyvästiksi, ja alamme laskea. ”Yksi.” Ehkä olen väärässä. ”Kaksi.” Ehkä he eivät välitä, vaikka me molemmat kuolemme. ”Kolme!” Nyt on myöhäistä tulla toisiin ajatuksiin. Nostan käden suuni eteen ja katson maailmaa viimeisen kerran. Marjat ovat juuri ehtineet kielelleni, kun trumpetit alkavat soida.


Kukaan ei uhmaa Capitolia. Kapinallisella eleellä on kauaskantoisemmat seuraukset kuin Katniss ja Peeta osaavat ikinä aavistaakaan.


Peli alkakoon!


Lainaukset ovat Suzanne Collinsin teoksesta Nälkäpeli (2008). Kirjan pohjalta tehty elokuva ilmestyy maaliskuussa 2012 (http://www.thehungergamesmovie.com/).

25 kommenttia:

  1. jaiks! sain melkein sydärin, kun tulin tänne. I H A N M A H T A V A A!!!! <3

    VastaaPoista
  2. PÄÄTITTE SITTEN REPÄISTÄ!!! wau! :D tosi hieno hei tää ulkoasukin!

    VastaaPoista
  3. mulla meinas mennä pissat housuun, kun avasin teijän blogin, kun joku oli laittanu maton reunalle vinkin ;) ootin kyllä jotain erilaista ku keväällä, mut tää on vielä erilaisempi kuin olin oottanu. ja toi kirja on oikeesti vaan sairaan hyvä!! meidän luokalla kaikki tytöt on lukenu sen. tuleeks musiikki siitä leffasta? äää en jaksa oottaa et kisat jo alkais...

    VastaaPoista
  4. en jaksa pysty kestä oottaa teidän ohjelmaa...

    VastaaPoista
  5. vau! 15 tyttöä?????

    VastaaPoista
  6. nyt ei enää jaksa odottaa ensimmäisiä kisoja ;) WAU! kisaavatko kaikki 15 tyttöä?

    VastaaPoista
  7. Heipsan!

    Hauska nähdä miten tähän postaukseen on reagoitu! Ihania kommentteja, kiitos niistä! <3

    Aika iso muutos tosiaan tuossa kesän ja syksyn aikan on koettu siirtymällä kukkasista liekkeihin! ;) Ja kyllä sitä hetkeä odotetaankin innolla, että ohjelma päästään sitten Cailapissa isolle ylöiselle esittämään! :))

    Kirjaan ollaan kyllä mekin ihan rakastuneita!!! :D Musiikista ei vielä paljasteta mitään, jääköön se nyt vielä arvoitukseksi! :DD

    T:Hanski

    P.S Kokoonpanoista en nyt vielä uskalla kertoa mitään... :D

    VastaaPoista
  8. Onkos joku teistä Katniss!?!!!!

    VastaaPoista
  9. Kumpi on teistä ihanampi Peeta vai Gale??? <3

    VastaaPoista
  10. ja kuka on kirjoittanut ton tekstin??? ja tehnyt ulkoasun??? ihan pro meininkiä.

    VastaaPoista
  11. Wau wau wau! Ihan mahtava teema! Ite rakastan noita kirjoja ja odotan kyllä ihan innoissani teidän ohjelmaa!

    VastaaPoista
  12. just niin siistiä! ja toi teema sopii tosi hyvin keilaohjelmaan!!!! oispa teidän puvuissa toi matkijanärhi - tai ehkä se ois liian ilmeistä. tai en tiedä, kun se on niin upea...

    VastaaPoista
  13. Onks teist joku Katniss ?? WOW, oikeesti mahtava idea ! Noi kirjat on jotain parhautta. Teki mieli alkaa kiljuu ku tajusin. Aaaaa, en malta oottaa. (((: ♥
    Tulisin heti teijän ryhmään voimisteleen jos pääsisin :D

    VastaaPoista
  14. hehee tiesin, koska olitte julkassu tän aiemmi, mut poistanu sit ja näin ku oon teiän blogin lukija, mut tosiaan IHAN MAHTAVA teema, kuten kirjatkin!! tsemppiä!!!!!!

    VastaaPoista
  15. Kiitos kaikille ihanille kommentoijille! <3

    Ohjelman tarinasta emme tällä kertaa paljasta enemmän.

    Tekstin on kirjoittanut meidän loistava nettivastaava, Leena! :)

    Joku tossa kyseli että kumpi meistä on ihanempi, Peeta vai Gale. Samaa olemme kinastelleet useasti treeneistä mutta itse pidän Galeistä enemmän! :)

    T: Elsu

    VastaaPoista
  16. Joo tsemppiä ihan hirveesti! tosi raikas teema!

    VastaaPoista
  17. ai musta taas Peeta, kun se on niin turvallinen ja luotettava ja tekisi KAIKEN Katnissin vuoksi.... iih!

    VastaaPoista
  18. Oi kuullostaa ihanan erilaiselta teemalta mihin ollaan isabelilta totuttu!Ootan kans ihan täpinöissä teijän ohjelmaa:)onks toi tausta muuten sama ku bixbeil tai ainakin näyttää siltä:D

    VastaaPoista
  19. Moikkis!

    ihana kuulla, että ohjelmaa odotetaan näin paljon! <33

    Tosta Peeta vs. Gale- jutusta sen verran, että aikas paljon äänet jakautuu tasan, mutta ainakin muutama erittäin, erittäin vahvaa Peetan kannattajaa löytyy!! ;D <3

    T: Hanski

    P.S Tausta saattaa olla samanlainen kuin Bixbeillä, mutta se ei kyllä ainakaan tarkoituksella ole tehty niin! :))

    VastaaPoista
  20. Voi olla sama tausta koska on Bloggerin valmis tausta. Mut ei kyl haittaa; sopii niin hienosti teemaan!! :D

    VastaaPoista
  21. Koska haastepostaus tulee? :):):):):):):):):).

    VastaaPoista
  22. Haastepostaus tulee luultavimmin tämän viikon lopussa tai ensi viikon alussa. :) t.Vivi

    VastaaPoista
  23. Mikä se teijän musan nimi on ? :) se on ihana!!!

    VastaaPoista